Instellingen

Tweede aflevering Het Kersthuis: Bewoners Noordwijk krijgen boze brief over versiering

Kersthuis Toos en Nico

DEN HAAG - Donderdagavond is de tweede aflevering van Het Kersthuis 2013 op TV West te zien. Presentator Justin Verkijk gaat langs bij bewoners en neemt de kerstversieringen kritisch onder de loep. Bep het Medium uit Leiden maakt een heerlijk toetje voor het kerstdiner klaar, de 'spoom' en de appelzwaan. Naast Bep en Justin kun je de kersthuizen van vier deelnemers bewonderen.

Je kunt het bijna niet missen als je in de buurt van de Van der Mortelstraat in Noordwijk bent, het kersthuis van Toos en Nico van Rijn staat namelijk helemaal in de rode lichtjes. 'Ik heb een keer een brief gehad van iemand die het niet eens was met onze versiering', zegt Toos, 'maar die gaat zo de prullenbak in hoor'. Het huis is van boven tot onder lichtgevend en ook binnen is het gezellig en sfeervol.

Iedereen zijn eigen reden voor een kersthuis

Iedere uitzending zijn de kersthuizen weer heel divers. Iedere deelnemer heeft zijn persoonlijke verhaal. Zo heeft Danielle Krens uit Rijswijk zeven jaar geleden haar moeder verloren. 'Op 2 november, een dag na de sterfdatum van mijn moeder begin ik met versieren. Tijdens het versieren denken we aan haar en aan alle mooie herinneringen.'

Het kersthuis van Bertus en Annie uit Scheveningen is lekker vol, zelfs de wc is in kerstsferen. Bertus is 15 jaar geleden begonnen omdat hij toen is gestopt met werken en elk jaar wordt het meer en meer. In de voorkamer staan heel veel kleine kerstbomen en in de achterkamer is een mooi groot kerstdorp gebouwd. Bertus maakt de meeste dingen in het huis zelf van gerecyclede materialen.

Hekel aan Kerst

Harry Droogh uit Noordwijk heeft een lichtgevend fantasy huis, helemaal met zijn eigen handen gebouwd. Zelfs het dak is helemaal versierd met kleurrijke figuurtjes en lichtkettingen.

Het huis staat midden in de Bollenstreek en is van verre te zien. 'Wat mij betreft hoeft Kerst niet lang te duren', aldus Harry, die al 25 jaar alleen woont en een hekel heeft aan de kerstdagen.

Stemmen

Welke van deze vier huizen van aflevering 2 heeft het mooiste kersthuis? Stem op je favoriet vanaf donderdag 19 december vanaf 17.30 uur tot zondag 22 december 18.00 uur via de pagina van Het Kersthuis.

TV West zendt Het Kersthuis 2013 uit op donderdag 19 december en Tweede Kerstdag 26 december. De grote finale is te zien op donderdag 2 januari 2014. Alle uitzendingen beginnen om 18.00 uur en worden elk uur herhaald.