Instellingen

Cabaretier Jochem Myjer kan de pot op in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Cabaretier Jochem Myjer heeft donderdagmiddag in Alphen aan den Rijn meegedaan aan een toiletpottenrace bij Het Alphense Glazen Huis. De populaire Leidenaar moest op een gemotoriseerde poepdoos een parcours afleggen.

Myjer noteerde een tijd van 11 seconden, maar kreeg een strafpunt. Het lukte hem niet om een toiletborstel door een wc-rol te steken. Toch was de Leidenaar een van de snelste racers van de dag op het Rijnplein in het centrum van Alphen aan den Rijn.

De cabaretier treedt donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagavond op in Theater Castellum. Hij vroeg tegen betaling een plaat aan voor het goede doel. ‘En ik beloof jullie dat ik de mensen in de zaal tijdens mijn show zal oproepen om geld bij jullie te doneren’, aldus Myjer.

Alphense variant Serious Request

Sinds woensdagavond zitten vier dj’s van Alphen Stad FM/TV opgesloten in een glazen huis. Ze mogen zes dagen lang niet eten en draaien plaatjes op verzoek. Op Kerstavond mogen de dj’s pas weer naar buiten, parallel aan de landelijke actie van 3FM in Leeuwarden.

Het Alphense Glazen Huis zamelt geld in voor 'Kinderen die sterven door diarree'. Vorig jaar werd in Alphen aan den Rijn 50.000 euro opgehaald, maar de organisatie heeft goede hoop dat bedrag de komende week te overtreffen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het glazen huis in Friesland.