Nuna Solar Team uit Delft gehuldigd door burgemeester Verkerk

DELFT - Burgemeester Bas Verkerk van Delft heeft het Nuna Solar Team van de TU Delft donderdagavond gehuldigd. Op de tijdeijke schaatsbaan op de Beestenmarkt werden de wereldkampioenen zonneracen in de bloemetjes gezet.
De studenten werden afgelopen oktober voor de vijfde keer kampioen van de Wolrd Solar Challenge, de kampioenschappen zonneracen. het team heeft de race in Australië gewonnen met de zelf ontwikkelde solarwagen Nuna7.
De gemeente Delft is 'bijzonder trots 'op het team uit Delft. 'Zij laten zien dat Delft de techniekstad bij uitstek is', zei een trotse burgemeester Verkerk. Ook de wagen die voor de zeg heeft gezorgd, heeft bij de huldiging op de Beestenmarkt gestaan. Het is de eerste keer dat de Nuna7 weer in ons land publiekelijk te bewonderen is.

Solar Challenge Australië

Tijdens de tweejaarlijkse World Solar Challenge rijden zonneraceteams 3000 kilometer door Australië van Darwin naar Adelaide. 38 teams van over de hele wereld doen mee in drie verschillende klassen. Het Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft heeft in 2013 voor de zevende keer meegedaan.