Donate a Gift-cadeaus in dank ontvangen

DEN HAAG - De cadeaus van de actie Donate a Gift liggen inmiddels bij heel wat mensen onder de kerstboom. Bij de verschillende uitgiftepunten van de voedselbank gaan de cadeaus samen met de voedselpakketten naar de mensen die er zelf geen geld voor hebben.
In Den Haag zijn de pakjes donderdag onder meer verspreid bij het uitgiftepunt aan de Genemuidenstraat. Niemand wist wat hij of zij zou krijgen. De mensen moesten zich wel voor actie hebben aangemeld.
Door de aanvragen kon de organisatie rekening houden met leeftijden en geslacht. Over het algemeen waren de reacties enthousiast. ‘We zijn dankbaar dat we dit krijgen want we hebben het een beetje moeilijk.’  ‘Ik wil graag iedereen bedanken, Graag volgend jaar weer!’, aldus twee mensen die de pakjes in ontvangst namen. Aan de Genemuidenstraat ging het om 425 uit te delen cadeaus.

Samenwerken

Alle cadeautjes die tijdens de actie Donate a Gift werden verzameld zijn afgelopen weekend gesorteerd en ingepakt. Omroep West organiseerde samen met Nederland Cares, lokale radiostations, waaronder Den Haag FM en de Wegener huis-aan-huis-kranten de kerstactie Donate a Gift.
Van 6 tot en met 13 december 2013 zijn cadeaus ingezameld voor alle kinderen, (jong)volwassenen en ouderen in de regio die onder de armoedegrens leven en zijn aangesloten bij de voedselbank. De hoop was 10.000 cadeautjes bij elkaar te krijgen. Aan het eind van de actie stond de teller op ruim 20.000 pakjes.