Instellingen

Extra snelheidsborden op A13 na vele boetes

Dashboard
Dashboard

DELFT - Rijkswaterstaat heeft toch extra borden met de maximumsnelheid geplaatst in de middenberm op de A13 tussen Rotterdam en Delft. Dat zegt de VerkeersInformatieDienst (VID). De extra borden staat er sinds 10 december.

Eerder zorgde het ontbreken van de bebording voor veel onduidelijkheid. Daardoor zouden er onterecht veel boetes zijn uitgedeeld. De politie en Rijkswaterstaat bevestigen dat ze na extra overleg tot de conclusie gekomen zijn dat het toch beter was om extra borden te plaatsen.

De VID riep automobilisten die een boete hebben gekregen omdat ze te hard reden op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Delft-Zuid om bezwaar aan te tekenen. Het OM laat vrijdag desgevraagd aan Omroep West weten dat de boetes niet geseponeerd worden. Dat Rjikswaterstaat extra borden heeft geplaatst maakt geen verschil. Volgens justitie is bij de oprit duidelijk zichtbaar wat de toegestande maximumsnelheid is.

Richtlijnen

Volgens de richtlijnen horen borden langs autosnelwegen met meer dan een rijstrook namelijk langs beide zijden van de rijbaan te staan. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit altijd ontkend.

De politie controleerde op de A13 in de eerste zeven maanden van dit jaar maar liefst veertien keer. Het OM wilde de uitgedeelde bekeuringen niet collectief seponeren.