Reda N. blijft vastzitten voor overval op multimiljonair Zegwaard

Villa Wim Zegwaard
Villa Wim Zegwaard
RIJSWIJK - Reda N. blijft voorlopig vastzitten voor de geruchtmakende overval op multimiljonair Wim Zegwaard in Rijswijk. De rechter heeft een aantal dagen nagedacht en vrijdag besloten zijn voorlopige hechtenis niet op te heffen.
Maandag was een pro-formazitting in de zaak. Advocaat Stijn Franken vroeg toen om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te heffen. 'Hij zit al dertien maanden vast en de rechtszaak is waarschijnlijk pas in juni', zei hij.
De rechtbank nam maandag nog geen besluit, omdat ze er langer over wilden nadenken. 'We hebben met meer dan belangstelling naar het betoog van de heer Franken geluisterd', zei de rechter vrijdag. 'We hebben uw zaak zorgvuldig opnieuw gewogen. Maar de rechtbank komt tot de conclusie dat er nog steeds meer dan voldoende ernstige bezwaren zijn.' Dat betekent dat er nog een sterke verdenking is en dat Reda N. dus vast moet blijven zitten.

Bewijs

Justitie denkt dat Reda N. een van de overvallers was, maar volgens advocaat Stijn Franken is er geen enkel bewijs dat Reda aan de overval koppelt. 'Ik herhaal nog maar eens', zei de rechter vrijdag, 'dat wij vandaag niet bepalen of er genoeg overtuigend bewijs is. Daarover oordeelt de rechtbank pas over een paar maanden, bij het uiteindelijke vonnis. Wij kijken alleen of er een sterke verdenking is.'
Wim Zegwaard werd in de nacht van 22 op 23 maart vorig jaar thuis overvallen. Zegwaard en zijn partner werden gegijzeld in de kelder. Pas na een paar uur zag hij kans de overvallers naar buiten te werken. Die hadden toen al kussenslopen vol dure horloges en geld buitgemaakt.