Burgemeester Saskia Bolten: stapt ze op, of blijft ze?

Saskia Bolten oud-wethouder Delft
Saskia Bolten oud-wethouder Delft
DELFT - De gemeente Steenbergen is in afwachting van een besluit van burgemeester Saskia Bolten. Donderdagavond heeft de gemeenteraad het vertrouwen in haar opgezegd.
Bolten, oud-wethouder van de gemeente Delft, is momenteel niet aan het werk vanwege een geplande vakantie. ‘Ze is zich aan het beraden. We wachten haar besluit af’, zei locoburgemeester Cor van Geel vrijdag. ‘De beslissing is nu aan de burgemeester’, legde een woordvoerder van commissaris van de koning Wim van de Donk uit.
Woensdag lekte een kritische verklaring uit die de burgemeester in voorbereiding had. Volgens de verklaring wilde ze haar ontslag indienen omdat ze zich niet genoeg gesteund voelde. Donderdag legde ze uit dat de verklaring nooit had mogen worden verstuurd. Ze wilde toch aanblijven. Maar omdat er een 'onwerkbare situatie' was ontstaan, werd het vertrouwen in haar opgezegd.
'Rust terugbrengen'
Wanneer Bolten een beslissing neemt, kan tot dusver niemand zeggen. De commissaris van de koning heeft contact opgenomen met de locoburgemeester om zich ervan te verzekeren dat de taken worden waargenomen. Van de Donk heeft tot dusver niet gereageerd op de keuze van de gemeenteraad.
Van Geel legde vrijdag uit dat de wethouders teleurgesteld zijn over de gang van zaken tijdens de raadsvergadering. ‘Maar we leggen ons neer bij de situatie en proberen de rust in de gemeenschap en op het gemeentehuis terug te brengen', zei hij.