Instellingen

FNV: 'Personeel fietsenstallingen NS behoudt baan'

Fietsen
Fietsen

LEIDEN - De ongeveer 400 vaste medewerkers van de fietsenstallingen op treinstations kunnen waarschijnlijk hun baan behouden. FNV Bondgenoten heeft daarover afspraken gemaakt met de Nederlandse Spoorwegen (NS), meldde de vakbond vrijdag. De Nederlandse Spoorwegen (NS) beëindigen de contracten met fietsenstallingen bij stations in het land.

NS is bezig in het hele land contracten van uitbaters van betaalde fietsenstallingen bij stations op te zeggen. Het bedrijf wil toe naar een uniformere uitstraling van de stallingen en wil daarom slechts in zee met een of enkele exploitanten.

Hierdoor dreigden tientallen werknemers hun baan te verliezen. In Leiden zouden twaalf mensen hun baan kunnen verliezen. Volgens FNV is nu afgesproken dat medewerkers met een vaste aanstelling, bij een overname door een andere exploitant hun dienstverband behouden.

Geen reparatiepunt

Het is volgens de bond nog wel mogelijk dat er straks iets minder mensen nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe exploitant besluit bij een stalling geen reparatiepunt voor fietsen aan te houden. ‘NS sluit zo’n situatie bijna uit, maar mocht in de toekomst blijken dat er toch een aantal functies komen te vervallen dan maken we daarover nieuwe afspraken met NS’, aldus FNV-bestuurder Murat Sekercan.