Instellingen

Levende maden in keuken Haags restaurant

diner
diner

DEN HAAG - Er zijn zo'n driehonderd horecagelegenheden in Nederland die er al jaren een potje van maken; een koeling vol levende maden, verrotte kip of een nest muizen in de keuken. Een Haags restaurant maakt het wel heel bont, het moest sinds 2011 al drie keer de deuren sluiten.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar boete- en sluitingsrapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In het Haagse restaurant is het al sinds 2011 flink mis. Zo vonden inspecteurs van de NVWA er een beschimmelde koeling en liepen er maden over het vlees.

Veel horeca in de regio beboet

Den Haag geeft sowieso niet bepaald het goede voorbeeld. In 2012 was bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven in overtreding. Het landelijk gemiddelde lag toen op 38%.

In Delft, Gouda en Boskoop lag het percentage zelfs boven de zestig procent. De horecagelegenheden in Leidschendam-Voorburg hielden zich in 2012 het beste aan de regels, 16% kreeg een waarschuwing of boete.