Politie over Kijkduin: Geweld tegen hulpverleners ontoelaatbaar

DEN HAAG - De politie noemt het geweld van zondagochtend tegen agenten in Kijkduin 'ernstig' en 'ontoelaatbaar'. Bij een uit de hand gelopen verjaardagsfeest bekogelden jongeren hen met barkrukken, bierflessen en ijskoelers. Een van de agenten brak zijn hand.
‘Als je daar dan je werk aan het doen bent en op die manier belaagd wordt, dat is echt ontoelaatbaar’, reageert politiewoordvoerder Cor Spruijt.
Agenten hoorden dat feestgangers kerstbomen en plantenbakken hadden vernield en gingen kijken bij het café waar het feestje was. ‘Toen we dat café inkwamen, werd direct de deur hard dicht geduwd. Er werd ook met flessen gegooid en collega’s werden daar bedreigd’, vertelt de woordvoerder.

Verdachten zitten nog vast

Pas nadat er versterking opgeroepen was, konden de agenten vijf feestgangers inrekenen. Zij zitten nog altijd vast voor belediging, bedreiging en verzet. De verdachten worden gehoord. Uit hun verklaringen moet blijken of nog meer jongeren aangehouden moeten worden.
Het Openbaar Ministerie eist hogere straffen als het om geweld tegen hulpverleners gaat. De politie overlegt met de officier van justitie om te onderzoeken of dat in dit geval ook nodig is.