ADO Den Haag sluit jaar af met verlies

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd van 2013 niet in winst kunnen omzetten. In Eindhoven was PSV met 2-0 te sterk.
Vanaf het begin liet PSV zien wat het van plan was, namelijk aanvallen en zorgen voor een vroege treffer. Memphis Depay was na drie minuten  al dicht bij de openingstreffer maar schoot net naast.

Gehrt van het veld met blessure

Ado kreeg al snel een domper te verwerken toen Mathias Gerth na een botsing met Karim Rekik in de 22e minuut van het veld moest. De Deense speler van ADO hield aan de botsing een blessure over aan het sleutelbeen. Hij werd vervangen door Roland Alberg.

Twijfel over rode kaart en penalty

Na ruim een half uur spelen kwam PSV op een 1-0 voorsprong. Memphis Depay uit Moordrecht ging namens PSV alleen op het doel af en werd gestuit door Gino Coutinho. Scheidsrechter van Sichem bestrafte de overtreding van de ADO-doelman met rood en een strafschop. Locadia faalde niet vanaf 11 meter en liet invaller-doelman Martijn de Zwart kansloos.
Kort voor rust maakte Locadia ook de 2-0 nadat hij een volledig mislukte kopbal van Depay tot doelpunt promoveerde.

Fräser naar tribune

Het werd nog even onrustig in het veld toen scheidsrechter Van Sichem voor de rust floot. De leidsman werd van diverse kanten belaagd en moest nog een gele kaart uitdelen aan Aaron Meijers. Ook assistent-trainer Henk Fräser werd door de scheidsrechter bestraft, hij mocht na rust niet meer plaatsnemen in de dug-out.
In de tweede helft liet PSV een bedenkelijk tempo zien. ADO Den Haag kon goed bijbenen en zag een vlammend schot van Aaron Meijers net naast de goal van PSV verdwijnen.

Beugelsdijk mist penalty

In de slotminuut van de wedstrijd kreeg ADO Den Haag nog een penalty, maar Beugelsdijk miste van 11 meter waardoor de wedstrijd in 2-0.
Door de nederlaag tegen PSV, sluit ADO Den Haag het jaar 2013 af als de nummer 16 van de eredivisie met 17 punten uit 18 wedstrijden.
Op 5 januari vertrekt de ploeg van Maurice Steijn naar het Spaanse Estepona voor een trainingskamp. Op 19 januari hervat ADO de competitie met een uitwedstrijd tegen de nummer laatst NEC.
Scoreverloop PSV – ADO Den Haag 2-0 (2-0): 1-0 Jurgen Locadia (33’ pen), 2-0 Jurgen Locadia (41’)
Opstelling PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Hiljemark (Narsingh 65’), Maher, Hendrix, Park, Locadia, Depay (Bakkali 82’)
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers; Malone, Van Haaren, Bakker, Gehrt (Alberg, 22'), Van Duinen, Gouriye (De Zwart 32’)
Gele kaart(en): Van Duinen (ADO Den Haag), Vito Wormgoor (ADO Den Haag) Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): Gino Coutinho (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Toeschouwers: 32.000