Steijn: ‘Rode kaart was cruciaal moment’

DEN HAAG - ADO-trainer Maurice Steijn was na afloop van de verloren wedstrijd tegen PSV niet te spreken over de beslissing die scheidsrechter van Sichem nam bij de overtreding van ADO-doelman Coutinho op Depay. De Haagse doelman kreeg een rode kaart en ADO een penalty tegen waaruit de 1-0 voor PSV viel.
‘Het was een cruciaal moment in de wedstrijd. Ik heb de beelden teruggezien. Het zou een vrije trap voor ADO moeten zijn, want op het middenveld wordt Meijers weggeduwd door Maher, die ligt bijna bij mij in de dug-out. Er wordt niet voor gefloten en twee seconden later is het een penalty en een rode kaart. Ook daar heb ik de beelden van gezien. Depay glijdt uit en Wormgoor staat nog achter Coutinho, dus is het geen rode kaart’, aldus Steijn. 

‘Ik oordeel niet over Van Sichem’

Steijn liet tijdens de wedstrijd zelf al weten het niet eens te zijn met de beslissing van de leiding om de om de overtreding op Meijers niet te bestraffen. 
Ook in de rust was het onrustig rondom scheidsrechter Van Sichem. Assistent-trainer Henk Fräser werd verbannen naar de tribune. Maar Steijn wil geen commentaar geven op de arbiter. ‘Ik geef geen commentaar. Iedereen mag zelf naar de beelden kijken en een oordeel hebben over de scheidsrechter’, reageert Steijn.