Coutinho: ‘Ik hield me bewust in’

DEN HAAG - Veel mensen wilden na afloop van de wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag (2-0) praten met Gino Coutinho. De keeper van ADO kreeg rood in de 33e minuut van de wedstrijd en bovendien een penalty tegen. Volgens velen een cruciaal moment in de wedstrijd. Volgens de Haagse doelman hield hij zich bewust in.
‘Er kwam een steekpass en Depay komt op me af. Voor mijn gevoel kiest hij ervoor om in me te lopen en de scheidsrechter beslist dat het een penalty en een rode kaart is’, beschrijft Coutinho het moment in de eerste helft.
De Haagse doelman zegt zich bewust te hebben ingehouden op het moment dat Depay richting het doel kwam lopen. ‘Ik denk dat het heel duidelijk te zien is dat ik inhou. Maar uiteindelijk beslist de scheidsrechter op zo’n moment.’
Coutinho wist tijdens zijn verdedigende actie  dat de kans bestond dat hij Depay zou raken. ‘Ik hield me in, maar als hij me wil raken, dan raakt hij je op zo’n moment en is het een penalty.’
Na de rode kaart koste het Coutinho moeite om nog naar de wedstrijd te kijken. ‘Ik  had  eigenlijk helemaal geen zin meer om te kijken. We missen dan ook  nog een penalty in de laatste minuut, maar ik denk niet dat het nog iets had uitgemaakt’, aldus de teleurgestelde Coutinho.