Instellingen

Scheidsrechter Van Sichem geeft Fräser rood na 'respectloze' behandeling

DEN HAAG - Scheidsrechter Tom van Sichem voelde zich in de rust van de wedstrijd PSV - ADO Den Haag 'respectloos' behandeld door ADO-trainer Henk Fräser waarna de arbiter de rechterhand van Maurice Steijn met rood naar de tribune liet vertrekken.

Dat laat de leidsman in gesprek met NUsport weten. 'Hij meldde mij diverse keren dat ik een eng mannetje was', zegt Van Sichem. Fräser was boos op de scheidsrechter nadat hij ADO-speler Aaron Meijers de gele kaart had gegeven vanwege het wegschieten van de bal toen het rustsignaal al had geklonken. 'Binnen stond Fräser mij weer op te wachten. Ik zei dat hij weg moest gaan, omdat ik hem anders zou verwijderen. 'Dan doe je dat maar', was zijn antwoord. Het was respectloos zoals Fräser zich gedroeg', vertelt Van Sichem.

Ook keeperstrainer Joop Hiele kreeg de rode kaart nadat hij zijn onvrede had kenbaar gemaakt. 'Vorig jaar hebben we na de dood van amateurgrensrechter Nieuwenhuizen iets afgesproken. Heel jammer dat mensen van ADO zich dan zo gedragen. Ik vond het respectloos', sluit Van Sichem af.