KNVB schorst Coutinho één duel na rode kaart, ADO in beroep

Gino Coutinho (VI-Images/Orange Pictures)
Gino Coutinho (VI-Images/Orange Pictures)
DEN HAAG - De KNVB heeft ADO-doelman Gino Coutinho voor één wedstrijd geschorst nadat hij in de wedstrijd tegen PSV rood kreeg. ADO Den Haag gaat in beroep tegen de straf.
De Haagse doelman werd na een half uur spelen door scheidsrechter Tom van Sichem weggestuurd toen hij PSV-speler Memphis Depay naar de grond werkte in het strafschopgebied.
ADO Den Haag gaat in beroep tegen de straf, omdat men zich benadeeld voelt. ‘Kort voor de rode kaart wordt Aaron Meijers de dug-out in gegooid. Daar wordt niet voor gefloten’, liet ADO-trainer Maurice Steijn na de wedstrijd weten. ‘Dat vind ik discutabel.’
Naast Coutinho ontvingen ook assistent-trainer Henk Fraser en keeperstrainer Joop Hiele een rode kaart. Volgens scheidsrechter Van Sichem gedroeg Fraser zich ‘respectloos’, waarna hij met rood naar de tribune werd gestuurd. Hij wordt door de voetbalbond voor twee duels geschorst. ADO Den Haag gaat tegen de straf in beroep. Hiele had commentaar op de leiding en werd ook verbannen. Naar de keeperstrainer is de KNVB een vooronderzoek gestart.