Opnieuw autobrand in Gouda: 'Geen idee wie dit ons aandoet'

GOUDA - Het is al de zoveelste keer dat de familie Chennouf aan de Groenlust in Gouda doelwit is van vandalisme. Het gezin met drie kinderen is woedend en heeft geen idee wie hun al deze ellende bezorgt.

De afgelopen jaren zijn al drie fietsen en een scooter van het gezin kapot gemaakt, de schuur is in de fik gestoken, de vandalen hebben geprobeerd de voordeur met benzine in brand de steken, in de zomer zijn de kinderbadjes lek gestoken, de familie is met eieren bekogeld en nu is hun auto al voor de derde keer uitgebrand.

De familie is helemaal klaar met alle angstaanjagende dingen. Ze zeggen het verschrikkelijk te vinden voor omwonenden en zijn boos te op degene die hun het leven zuur probeert te maken.

Gedupeerde buurman

Niet alleen de familie Chennouf is de dupe. De overbuurman die net na de vorige autobrand een nieuwe schutting heeft geplaatst heeft na de brand van zaterdag een groot zwart gat in zijn nieuwe  schutting. ‘Ik ben heel verdrietig en boos. Waarom doen de mensen zo? Wie doet dit soort dingen? Ik heb geen idee wie dit gedaan kan hebben’, zegt de aangeslagen Abdellah Hammoun.

Toch is Abdellah blij dat de auto van de familie Chennouf bij zijn schutting stond en niet op de parkeerplek vlak naast zijn huis. ‘Dan was ons huis helemaal afgebrand, dan waren mijn vrouw en ik er misschien niet meer geweest…’, zegt Abdellah.

Angst voor meer vandalisme

De politie heeft na verschillende onderzoeken nog geen idee wie de verantwoordelijke is. De buurtbewoners vragen de gemeente om cameratoezicht. Ze zijn bang voor nog meer vandalisme, ze voelen zich niet meer veilig in de Groenlust.

De gemeente Gouda laat weten geen camera op te hangen, omdat dat niet gebeurt bij incidentele gebeurtenissen. ‘Welke andere maatregelen we eventueel gaan inzetten, is afhankelijk van de uitkomsten van het politieonderzoek.’

Veilige woonomgeving

Burgemeester Schoenmaker van Gouda leeft mee met de buurt: 'Ik ben ook geschrokken van de berichten over de incidenten in de Groenlust. Een veilige woonomgeving is voor iedereen erg belangrijk en ik kan me voorstellen dat dit soort incidenten daar niet aan bijdraagt. De politie is druk bezig om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is. Ik roep iedereen die meer weet over deze incidenten dan ook op dit te melden bij de politie, zodat we deze situatie zo snel mogelijk kunnen oplossen.'

Deel dit artikel: