STORM: Dak eraf bij musical Soldaat van Oranje in Katwijk

KATWIJK - De twee voorstellingen van de musical Soldaat van Oranje op dinsdag gaan niet door. Door de storm is het dak van de foyer van de Theaterhangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk gedeeltelijk weggewaaid.
Een deel van de ontvangstruimte is terechtgekomen op het Dakotavliegtuig dat bij de voorstelling wordt gebruikt. 'We kunnen de bezoekers niet ontvangen zoals wij dat willen. We krijgen de foyer niet veilig en waterdicht genoeg binnen een paar uur', zei producent Fred Boot.
In de loop van de dag wordt onderzocht hoe ernstig de schade is. Dan wordt duidelijk of de eerstvolgende voorstelling, komende donderdag, kan doorgaan.

Langstlopende theatervoorstelling

Soldaat van Oranje staat op het punt de langstlopende theatervoorstelling in de Nederlandse geschiedenis te worden. Komende zaterdag zou de 1095e voorstelling zijn. Door het aflasten van de show wordt het record nu pas op zondag gevestigd. Maar een feest voor de mijlpaal, dat op zaterdag gepland stond, gaat gewoon door. 'Wij steken ons vuurwerk niet op 31 december, maar op 28 december al af', zegt Boot.
Niet alleen Soldaat van Oranje heeft last van de storm. Eerder werd ook al bekend dat het Groot Kerstcircus de voorstelling van 11.00 uur moet schrappen