Soldaat van Oranje belt naar iedereen met een kaartje voor donderdag

cast van soldaat van oranje
cast van soldaat van oranje
KATWIJK - Mensen die voor donderdag een kaartje hebben voor de musical Soldaat van Oranje, horen woensdagmiddag of de voorstelling doorgaat. De organisatie achter de musical pleegt daarvoor honderden telefoontjes, zegt een woordvoerder.
Door de storm is een deel van het dak boven de foyer van de Theaterhangar weggewaaid en het is nog niet duidelijk of alles op tijd gerepareerd kan worden. ‘We hebben goede hoop dat de voorstelling donderdag doorgaat’, aldus de zegsman.
Het kan er overigens ook nog op uitkomen dat het publiek in plaats van in de foyer elders wordt opgevangen; de storm heeft de theaterzaal zelf niet beschadigd. De twee voorstellingen van dinsdagmiddag en -avond zijn niet doorgegaan. Er passen 1100 toeschouwers in de zaal bij het voormalige vliegveld Valkenburg.

Staart van Dakota verbogen

Een deel van het dak is terechtgekomen op het Dakota-vliegtuig dat bij de voorstelling wordt gebruikt. Daardoor verboog een deel van de staart van het vliegtuig. Die schade wordt gerepareerd en ‘het publiek zal er niets van zien’.
Soldaat van Oranje staat op het punt de langstlopende theatervoorstelling in de Nederlandse geschiedenis te worden.