Rampdag voor HTM: twee ontsporingen en zes ongelukken

Auto tegen tram 19 Leidsenhage
Auto tegen tram 19 Leidsenhage
DEN HAAG - Bij de HTM zullen ze dinsdag niet snel vergeten. De balans is acht stremmingen, veroorzaakt door twee ontsporingen en zes ongelukken. Aan het eind van dinsdagmiddag stond de teller op zes incidenten, maar er kwamen nog twee ongelukken bij.
Een auto botste dinsdagavond in Leidschendam op lijn 19 bij winkelcentrum Leidsenhage en RandstadRail 4 was urenlang gestremd door een ongeluk bij de Meppelweg / Dedemsvaartweg.
Eerder waren er ontsporingen in de tunnel van het Leeghwaterplein en op het Korte Voorhout. Er waren verder ongelukken met trams op Scheveningen en in Loosduinen.

Reacties

Bij Omroep West Omroep West komen een aantal reacties binnen over mogelijk te hard rijden door trambestuurders. ‘De meeste bestuurders rijden als gekken door de stad anders redden ze hun rijtijden niet,  tsja je moet wel anders krijg je bij elke halte gezeik waarom je te laat bent en je pauzes gaan er aan.’, valt te lezen in een reactie.

Bestuurder vraagt begrip

Een bestuurder reageert ook zelf en vraagt om begrip ‘Er wordt altijd maar over passagiers gepraat, maar wij mogen geen fouten maken , werken onder druk en proberen op tijd te blijven rijden . Wij zijn ook mensen, maar dit soort dagen is voor ons ook slopend.’

'Je mag het zelf uitzoeken'

Eén van de passagiers die in de ontspoorde tram zat in de tunnel van het Leeghwaterplein laat het er niet bij zitten en laat Omroep West weten: 'Geen mens gezien die vastgesteld heeft of er gewonden gevallen zijn. Integendeel : je mag het verder zelf uitzoeken. Voel me alsof ik onder een vrachtwagen gelegen heb en wel degelijk een zeer pijnlijke nek en arm. HTM zal zeker nog iets van me gaan horen.’