Instellingen

Chefkok kookt kerstdiner in Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

Kerstdiner voor vrijwilligers van het Reinier de Graaf
Kerstdiner voor vrijwilligers van het Reinier de Graaf

DEN HAAG - Het ziekenhuis is misschien wel de laatste plaats waar je de kerstdagen door zou willen brengen. Maar er zijn mensen voor wie het dit jaar de realiteit is. En de ziekenhuizen proberen het zo feestelijk mogelijk te maken.

Veel ziekenhuizen in de regio proberen er voor hun patiënten gezellige dagen van te maken. Zo organiseert het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft een bijzonder kerstdiner, klaargemaakt door chefkok Pascal Jalhay. De patiënten krijgen het maal geserveerd op hun kamer. Tweede Kerstdag treedt er een kerstkoor op in het ziekenhuis.

Ook het Haga Ziekenhuis staat stil bij de feestdagen. Zo zijn er op de afdelingen kerstsnoep en -versieringen te vinden. In het restaurant van het ziekenhuis kunnen patiënten, personeel en bezoekers een kerstmenu bestellen. Op Eerste Kerstdag was er een kerstviering met zang.

Koor zong in de hal

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer heeft op Kerstavond een kerstviering georganiseerd. Een koor zong in de hal van het ziekenhuis en bezocht daarna de verpleegafdelingen.

De meeste ziekenhuizen bieden een kerstdienst, georganiseerd door de geestelijke verzorging.