Meldpunt vuurwerkoverlast getroffen door cyberaanval

Vuurwerk in hand
Vuurwerk in hand
DEN HAAG - Het meldpunt vuurwerkoverlast is woensdagavond getroffen door een cyberaanval. De website vuurwerkoverlast.nl was door de zogeheten DDoS-aanval urenlang maar beperkt bereikbaar, zeggen de initiatiefnemers. Intussen doet de website het weer.
Het meldpunt is een actie van vijftien lokale GroenLinks-fracties, waaronder die in Den Haag. Het is het tweede jaar dat het meldpunt open is. Vorig jaar kwamen in een paar weken tijd ruim 82.000 meldingen binnen.
Tot nu toe zijn er ongeveer 9.000 meldingen van overlast gedaan. Dat had volgens Arno Bonte, één van de initiatiefnemers van het meldpunt, hoger kunnen zijn, aangezien mensen op woensdagavond nauwelijks terecht konden op het meldpunt.

Vorig jaar ook

Vorig jaar was het meldpunt ook al slachtoffer van een aantal cyberaanvallen. 'Toen waren we zelfs een paar dagen uit de lucht', zei Bonte. Vandaar dat dit jaar het meldpunt draait op een 'zwaardere' server, die een stuk meer verkeer aan kan. 'Blijkbaar heeft iemand toch een zwakke plek gevonden. Het is maar waar je zin in hebt op Eerste Kerstdag.'
Op de website kunnen mensen terecht die klachten hebben over vuurwerkoverlast, zoals te vroeg afgestoken vuurwerk of heel harde knallen.