Den Haag koploper op klachtensite vuurwerkoverlast.nl

Vuurwerk achterbak
Vuurwerk achterbak
DEN HAAG - Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl heeft al ruim 10.000 klachten ontvangen, waarvan ruim 2.000 uit Zuid-Holland. In de regio is Den Haag koploper, met 314 klachten.
Rotterdam voert de lijst aan in Zuid-Holland. In de regio klagen in Den Haag de meeste mensen over harde knallen, stressvolle situaties voor dieren, schade aan eigendommen en meer. De regionale top vijf bestaat verder uit Zoetermeer (114 klachten), Leiden (81), Delft (55) en Gouda (36). 
De meeste klagers melden harde knallen van vuurwerkbommen. Overlast voor dieren staat op de tweede plaats en schade aan publieke of private eigendommen staat op drie. Er zijn in Zuid-Holland vijf meldingen binnengekomen over bedreiging of belemmering van hulpverleners, waarvan één in de regio, namelijk in Den Haag.

Cyberaanval

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is woensdag en donderdag getroffen door cyberaanvallen. Woensdagavond was de site hierdoor een paar uur uit de lucht. Donderdag was het meldpunt ook enkele uren offline.
Op sommige momenten was de homepage wel te bereiken, maar kon er geen melding worden doorgegeven. Op andere momenten was de site compleet onbereikbaar.
Tot 4 januari kan vuurwerkoverlast op de website worden gemeld. Van de resultaten maken de initiatiefnemers een rapport dat ze gaan aanbieden aan de Tweede Kamer en vijftien burgemeesters.