PVV wil gemeenteraad Den Haag terugroepen om jihadistisch 'tuig'

Vrijheidsstrijder
Vrijheidsstrijder
DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat de raad nog voor Oud en Nieuw terug komt van reces. De partij maakt zich zorgen over jihadisten in Den Haag en wil dat burgemeester Jozias van Aartsen ervoor zorgt dat 'dit tuig uit Nederland wordt verwijderd en er nooit meer in komt'.
Jihadisten plaatsten op Tweede Kerstdag een video op YouTube waarin ze trouw zweren aan ISIS, Al-Qaida in Syrië en Irak. Het filmpje is opgenomen in Den Haag op de hoek van de Oranjestraat en de Parkstraat.
PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf: 'Den Haag is de jihadhoofdstad van het Vrije Westen geworden en het bulkt hier van de 'Hagenaars' die deel hebben uitgemaakt van Syrische doodseskaders. De bevolking is deze onveiligheid zat en Van Aartsen moet er voor zorgen dat dit tuig uit Nederland wordt verwijderd en er nooit meer in komt.'

'Haat en geweld is hun handelsmerk'

De partij is niet te spreken over het filmpje. 'Ze hebben lak aan de boodschap van vrede en verdraagzaamheid. Haat en geweld is hun handelsmerk, net zolang tot ze het vrije Westen hebben onderworpen.'
Om de raad terug te laten komen van reces heeft de PVV steun van 20 procent van de raad nodig, dat is negen zetels. De PVV in Den Haag heeft zelf nog 5 zetels.

D66 steunt PVV niet

D66 heeft al laten weten niets te voel;en voor een vervroegde terugkeer van de raad. Volgens fractievoorzitter Rachid Gernaoui heeft dat geen zin: 'Als we voor ieder filmpje op internet de raad terugroepen, zijn we nog wel even bezig'. Gernaoui vindt dat dit onderwerp prima in de gewone commissie kan worden besproken.