Oliebollenbakkers uit Den Haag en Den Hoorn in top-10 AD Oliebollentest

DEN HAAG - Bakkerij Holtkamp uit Den Hoorn en Hollands Gebak van Jan Vermolen uit Den Haag zijn in de top-10 geëindigd van de AD Oliebollentest. Dat laten de bakkers vrijdag weten aan Omroep West. Ze horen bij de hoogst geklasseerde oliebollenbakkers uit de regio's Haaglanden, Westland en Leiden.
Met een 9,5 is bakker Jeroen Reissenweber van bakkerij Holtkamp op de zesde plek geëindigd.
De Haagse oliebollenbakker Vermolen kreeg een 9 voor zijn bakkwaliteiten en eindigde op de tiende plaats. Met zijn kraam Hollands Gebak staat hij op het Spuiplein in Den Haag.

'Visitekaartje voor Den Haag'

De jury zegt over Vermolen: 'Hij is op deze wijze een visitekaartje voor de gemeente Den Haag.' De oliebollenbakker is superblij en trots dat hij zo hoog is geëindigd. 'Daar doe je het uiteindelijk voor. Ik wil graag winnen bij wedstrijden.'
Wat zijn geheim is? 'We besteden er veel aandacht aan. En de ingrediënten: zout, suiker, patent en gist en een aantal toevoegingen. Maar die zijn geheim.'

Winnaar

De verkiezing werd voor de negende keer gewonnen door Richard Visser uit Rotterdam. Er deden in totaal 153 oliebollenbakkers mee.  De complete uitslag van de Oliebollentest is zaterdag te lezen in het AD.