Deelnemers Nieuwjaarsduik wacht 'warm bad'

DEN HAAG - Het klappertanden van de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik zou dit jaar wel eens kunnen meevallen. In de zachte aanloop naar de winter is de zeewatertemperatuur relatief hoog. Met 7,5 graden wordt het 'bijna een warm bad', meldde de organisatie vrijdag. De temperatuur van plassen en rivieren is ongeveer hetzelfde.
Normaal gesproken is het zeewater in deze tijd van het jaar zo'n 5 graden. Ook boven het water wordt het naar verwachting met een graad of 8 warm voor de tijd van het jaar. Maar of het echt een 'makkie' wordt voor de duikers valt te bezien: er staat op Nieuwsjaarsdag mogelijk een matige tot vrij krachtige wind, waardoor het kouder kan aanvoelen.
De organisatie van de 16de editie van de Nieuwjaarsduik rekent in het hele land op meer dan 44.000 mensen die op 1 januari in zee, plas of rivier duiken. De grootste duik is traditioneel op Scheveningen, waar meer dan 10.000 mensen de Noordzee inrennen.

Nieuwjaarsduik LIVE bij Omroep West

Omroep West is er natuurlijk om 11.30 uur live bij, zowel op radio als op televisie zijn de waaghalzen voor de Scheveningse kust rechtstreeks te bewonderen. En wie dan niet aan de radio of het tv-toestel gekluisterd zit, natuurlijk kun je het ook allemaal rechtstreeks bekijken via deze website.