Nieuwbouw Sophia Revalidatie: meer privacy en luxe voor bewoners

DEN HAAG - De verhuizing van de 57 bewoners van zorgcentrum Sophia Revalidatie in Den Haag is vrijdag, ondanks het slechte weer, zonder problemen verlopen. Sinds 9.00 uur werd elke vijf minuten een patiënt onder begeleiding verhuisd.
Het nieuwe gebouw staat op hetzelfde terrein als het oude pand. Vanwege het slechte weer werden de meeste bewoners met de auto of ambulance gebracht. Een enkeling verkoos een frisse neus te halen en te voet of met de rolstoel te gaan.
Volgens bestuurslid Marien van der Meer is het nieuwe onderkomen gebouwd vanuit duurzaamheid. Het interieur valt op door het gebruik van hout, warme kleuren en veel licht, waardoor het alles behalve de indruk van een ziekenhuis heeft.

Privacy

De bewoners krijgen in de nieuwbouw allemaal hun eigen kamer. In het oude gebouw moesten sommigen hun kamer nog delen. Een hele vooruitgang, aldus een bewoner: ‘Het leek wel een gevangenis. Dit is echt honderd keer beter!’
Dennis Beuker, één van de andere bewoners, is erg blij met zijn nieuwe kamer. ‘Je hebt je eigen kamer, je hebt meer privé. Eigen toilet, eigen douche. Je hebt meer privacy. Best wel luxe.’