Instellingen

Van Barneveld uitgeschakeld op WK Darts

Raymond van Barneveld op WK darts 2013
Raymond van Barneveld op WK darts 2013

DEN HAAG - Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts te bereiken. Mark Webster was in een thriller van matig niveau in de beslissende zevende set de beste.

Beide spelers beginnen zeer matig aan de wedstrijd en missen in de eerste set veel dubbels. De Hagenaar is uiteindelijk de gelukkigste in deze set. De tweede moet hij aan Webster laten. De twee oud-wereldkampioenen houden moeite om hun normale niveau te halen.

Pas in de derde set raakt de Haagse darter op dreef. Die wint hij dan ook. Ook Webster haalt een beter niveau. De vierde set wint hij knap met 3-2, na een uitgooi van 101. En dus is het gelijk: 2-2. In de vijfde set is Van Barneveld weer heer en meester, die gaat dan ook eenvoudig naar de Hagenaar. Daarna draait het wedstrijdbeeld weer om: Webster laat in de zesde set zijn tegenstander alle hoeken van het dartbord zien en trekt de stand opnieuw gelijk. Dan moet er een beslissende zevende set gespeeld worden.

Beslissende zevende set

Daarin zet Webster Van Barneveld flink onder druk. De eerste leg breekt hij onmiddellijk en dan moet Van Barneveld alle zeilen bijzetten. Dat lukt bijna: een uitgooi van 130 mist hij op een haar na. Zijn tegenstander gooit zijn dubbels daarna wel en het doek valt: Webster wint de beslissende set met 3-0.

De man uit Wales mag zich mogelijk opmaken voor een kwartfinale tegen de enige andere Nederlander in het toernooi, Michael van Gerwen. Die moet eerst nog wel winnen van Gary anderson om de kwartfinale te bereiken.