Drie aanhoudingen bij demonstratie tegen politiegeweld

DEN HAAG - Bij de demonstratie tegen 'racisme bij de Haagse politie' en het niet veroordelen van de agent die Rishi doodschoot zijn zaterdagmiddag drie mensen aangehouden. Rond het Rijswijkseplein is demonstratie uit de hand gelopen zijn. Twee verdachten hebben agenten geslagen, meldt de politie.
De demonstranten waren op weg naar het station Hollands Spoor en wilden een politielinie doorbreken. Toen ze werden tegengehouden door de agenten zijn er rake klappen gevallen. De politie heeft de betogers met de lange lat van zich af gehouden.
'Ze sloegen met stokken in op agenten, dat nemen we hoog op. En we vinden het op z'n zachts gezegd bijzonder dat tijdens een demonstratie tegen politiegeweld juist geweld tegen agenten wordt gebruikt', zegt een politiewoordvoerder. Een omstander meldt dat de demonstrant 'direct een vuist vol in het gezicht', kreeg.

Demonstratie begon vreedzaam

Een derde demonstrant werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. De demonstratie begon bij het stadhuis op het Spui, daar was de demonstratie nog vreedzaam.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.