Instellingen

Margot Boer kan zo goed als zeker naar Olympische Spelen

Margot Boer (VI-Images/Orange Pictures)
Margot Boer (VI-Images/Orange Pictures)

WOUBRUGGE - Schaatsster Margot Boer heeft de 500 meter gewonnen tijdens de Olympische Kwalificatiewedstrijden (OKT) in Heerenveen. Daarmee plaatste zij zich zo goed als zeker voor de Spelen in Sotsji.

Boer was eerder op de middag al de sterkste in de eerste omloop met een tijd van 37.64. Ook in de tweede omloop stak Boer er met kop en schouders boven uit. De 28-jarige Woubrugse eindigde in een tijd van 37.68 sec. en was daarmee over twee omlopen de beste.

Boer erkende na afloop dat ze eigenlijk op zoek was naar het baanrecord in Heerenveen (37.60), maar daarvoor kwam ze net iets tekort. ‘Maar ondanks dat ben ik ontzettend blij met twee supergoede races. Ik rijd twee keer 37.6 en zou daarmee zeker niet kansloos zijn in Sotsji.’

Toch is plaatsing voor Boer nog niet honderd procent zeker. Dit heeft te maken met de uitslagen op de nog te verrijden afstanden zondag en maandag.

Van Riessen wordt tweede

Ook voor Laurine van Riessen uit Leiden, die in het klassement van de 500 meter op de tweede plaats eindigde, is deelname aan Sotsji nog niet helemaal zeker.  Ook zij is afhankelijk van uitslagen op de nog te verrijden afstanden.