Demonstrant tegen politiegeweld slaat agent met stok, maandag voor de rechter

DEN HAAG - Een 18-jarige demonstrant, die zaterdag 28 december werd opgepakt tijdens de demonstratie tegen politiegeweld, staat maandag 30 december al voor de rechter. De jongen sloeg een agent aan het einde van de demonstratie met een stok tegen het hoofd.
Zaterdagmiddag keerden demonstranten zich tegen de politie. Na een protest op het Spui wilden de betogers naar de Waldorpstraat, vlakbij station Hollands Spoor, waar ze werden tegengehouden door agenten. De politie begeleidde de demonstratie, waar zo'n 50 personen op af waren gekomen.
Aan het einde van de demonstratie keerde een aantal deelnemers zich tegen de politie. De activisten deden sjaals voor hun gezicht, waarna ze de politie met stokken te lijf gingen. In totaal zijn drie personen aangehouden.

Mishandeling van een agent

De 18-jarige demonstrant wordt verdacht van het mishandelen van een agent. De andere verdachte heeft een dagvaarding gekregen voor belediging van een politieagent. Een derde kreeg een boete van 450 euro opgelegd.
De aanleiding voor de demonstratie is de rechtszaak over de dood van de 17-jarige jongen Rishi, vorig jaar. Onlangs werd de agent die Rishi doodschoot ontslagen van rechtsvervolging.