Paul van Vliet uitgeroepen tot Hagenaar van het Jaar

DEN HAAG - Paul van Vliet is de eerste Hagenaar van het Jaar geworden. Dat maakte cabaretier Sjaal Bral zondag in de Haagse schouwburg Diligentia bekend. In een aanbeveling noemt de jury Van Vliet een groot Haags icoon. 'Meer dan cabaretier met Haagse wortels is hij het gezicht en geweten van Den Haag.'
De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door het AD en ondersteund door Omroep West. Op de site van de krant kon worden gekozen voor  genomineerden als Wieteke van Dort, Yvonne Keuls, Henk Grootveld, Richard de Mos, René Bom, Marnix Norder, Marnix Rueb, Aad Rog en Mandy Roos.
Paul van Vliet kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn, omdat hij om de hoek zelf een voorstelling gaf in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Yvonne Keuls nam de prijs namens hem in ontvangst. Keuls overhandigde de oorkonde vervolgens na zijn optreden in de artiestenfoyer van de Koninklijke Schouwburg aan Van Vliet zelf.

'Heel erg Haags'

De Hagenaar van het Jaar 2013 is aangenaam verrast met de prijs. 'Ik vind het een hele eer om Hagenaar van het Jaar te worden', aldus Van Vliet. 'Mijn wieg stond in Den Haag op de Denneweg en ook mijn ouders, grootouders en betovergrootouders komen uit Den Haag. Ik voel me heel erg Haags en zet me daarom op alle mogelijke manieren in voor de stad.'
Yvonne Keuls roemt de Hagenaar Van Vliet. 'Als Den Haag een kind kon krijgen dan zou Paul dat kind zijn', zegt Keuls. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.