Bekende regiogenoten halen 4.700 euro op met benefiettoernooi in Rijswijk

RIJSWIJK - Een driedaags zaalvoetbaltoernooi heeft 4.700 euro voor kankeronderzoek opgeleverd. Zondag speelden bekende regiogenoten voor het goede doel in het Rijswijkse Sportcentrum De Schilp.
De wedstrijd tussen ex-profvoetballers van ADO Den Haag en de Scheveningse club S.C. Noordzee trok veel bekijks. Het balkon aan de zijkant stond vol met toeschouwers en ook de randen van het veld waren drukbezet.
Voormalig ADO-spelers Rick Hoogendorp en Jeffrey Talan namen het zondag op tegen het team van ex-international Kees Thies en Mark Moen, die eerder bij S.C. Noordzee hebben gespeeld.
Ook Joey Spaan, beter bekend als Matsoe Matsoe van het programma Oh Oh Cherso, speelde in het geel-groen voor oud-ADO Den Haag.

Terug in de kleedkamer

Hoogendorp en Moen vonden het leuk om weer eens met oud-teamgenoten in de kleedkamer te staan en hadden veel plezier in het spel. Ondanks dat het voor het goede doel was, vonden de oud-voetballers de wedstrijden wel spannend.
Verder hebben ook meerdere jeugdteams dit weekend hun beste beentje voorgezet om geld in te zamelen. Bezoekers doneerden ter plekke een bedrag of kochten een lot. Daarmee maakten ze bijvoorbeeld kans op een ADO Den Haag trainingspak, een gesigneerd Haaglandia-shirt of een clinic van bekende sporters.

Benefiet was een succes

Tijdens de piek op zondag waren er driehonderd mensen in het sportcentrum. In het hele weekend zijn er zo'n vijftienhonderd mensen naar het evenement gekomen. Organisator Calvin van Kints spreekt van een succes en denkt dat er volgend jaar weer zo'n toernooi zal zijn. 
Het ingezamelde geld gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). KiKa werft fondsen voor onder meer kankeronderzoek en pijnbestrijding bij kankerpatiënten. De gemeente Rijkswijk, Rijswijkse voetbalverenigingen en Sport & Evenementen Haaglanden (SEH) hebben het toernooi georganiseerd.