Feest met de Vosjes: de vuurwerkzaak gaat open

DEN HAAG - In deze feestmaand volgt TV West familie De Vos. Ze wonen op het woonwagenkamp in Nootdorp en runnen een vuurwerkhandel. De afgelopen dagen werd grote drukte verwacht in de zaak.
Sinds zaterdag mag het bestelde vuurwerk afgehaald worden in de winkel. Vanwege de verwachte drukte moet de hele familie meewerken. Zelfs 10-jarig neefje Louis is aan het werk gezet. Hij neemt de bestelbonnen aan en zet alle medewerkers in de bunker aan het werk. ‘Een beetje opschieten hè’, roept hij. ‘Sneller!’
Zijn oom Theo heeft het goed bekeken. ‘Ik heb een mannetje of twintig achter rondlopen’, vertelt hij. Zo hoeft Theo niet zelf alles te doen. Zus Hedy vindt dat blijkbaar ietwat overdreven. ‘Jullie staan allemaal uit je neus te vreten hier’, roept ze. ‘Louis, de enige die hier hard werkt, dat ben jij’, zegt ze tegen haar kleine neefje.

'Drukste dag van het jaar'

Broer Tim heeft het ook niet zo druk. Hij verzorgt de catering. Er is koffie, thee, limonade, en oliebollen. ‘Het is rustig. Maar ja, het is lunchtijd. Mensen eten even een broodje thuis’, verklaart hij. Theo blijft positief: ‘De winkel is bomvol. De laatste dag is de drukste dag van het jaar.'
Heeft de familie nog puf om Oud en Nieuw te vieren, en hoeveel vuurwerk schieten De Vosjes zelf de lucht in? Dat is Nieuwjaarsdag te zien tijdens TV West Vandaag, in de laatste aflevering van Feest met de Vosjes.