Moeizame zege voor ijshockeyers HYS The Hague

Raphael Joly
Raphael Joly
DEN HAAG - De ijshockeyers van HYS The Hague hebben hun laatste wedstrijd in 2013 winnend afgesloten. Het uitduel met hekkensluiter Eindhoven Kemphanen werd zondag met 2-3 gewonnen.
Door de moeizame zege blijft het gat naar de koppositie beperkt tot zes punten. HYS The Hague was gehavend vanwege blessures en schorsingen. Mede daardoor maakte Manitas Demelinne (40) na meer dan tien jaar zijn rentree in de hoofdmacht. Demelinne (0-1), Ronald Wurm (1-2) en Alan van Benthem (2-3) sleepten met hun treffers de overwinning binnen.
Daarmee voorkwamen de Hagenaars dat het kalenderjaar als een nachtkaars uitging. Een dag eerder hadden ze nog flink klop gekregen van koploper Tilburg Trappers: 1-5. De gemoederen raakten behoorlijk verhit; een massale vechtpartij kostte beide teams een berg straffen. International Raphael Joly van HYS The Hague kan voor zijn aandeel in elk geval rekenen op een schorsing.

Aan de bak na Oud en Nieuw

Na Oud en Nieuw kan landskampioen HYS The Hague gelijk aan de bak. Vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen achtervolger Friesland Flyers (derde), zaterdag komt HYC Herentals (vijfde) uit België op bezoek in De Uithof.