Instellingen

Wie bouwt de hoogste vuurstapel van het Scheveningse strand?

Opbouw pallets vreugdevuur Scheveningen
noorderstrand scheveningen vreugdevuur voorbereiding
Vreugdevuur op het Scheveningse strand
Brandstapel Noorderstrand - Foto Cok Taal

REGIO - DEN HAAG – Met middernacht in zicht wordt er op Scheveningen hard gewerkt aan de opbouw van de twee vreugdevuren. Traditioneel verschijnt zowel op het Noorderstrand als op het Zuiderstrand een groot vreugdevuur dat is opgebouwd uit pallets.

Het is een strijd tussen Scheveningers en Duindorpers met maar een einddoel: Wie heeft om middernacht het hoogste vreugdevuur.

Op de webcam die de site scheveningen.nl op de opbouw van de vreugdevuren heeft gericht, is om 31 december om 7.30 uur te zien dat bij de opbouw op het Zuiderstrand een hijskraan is ingezet. Ook op het Noorderstrand wordt druk gebouwd.

Groeiende populariteit

Voor het eerst heeft de gemeente Den Haag hekken geplaatst om het kijken naar de vreugdevuren veilig te laten verlopen. De twee vreugdevuren op het Scheveningse strand groeien in populariteit. De laatste jaren komt er tijdens de jaarwisseling, als de stapels pallets in brand worden gestoken, steeds meer publiek op af. Daarom worden er dit jaar extra dranghekken geplaatst om het publiek op veilige afstand te houden, kondigde burgemeester Jozias van Aartsen onlangs aan in het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf.