Instellingen

Korfbal Challenge: geen troostprijs voor Fortuna

Cindy van Eijk tijdens Fortuna - Tulips
Cindy van Eijk tijdens Fortuna - Tulips

DELFT - Fortuna heeft naast de troostprijs gegrepen bij de Korfbal Challenge, dat geldt als traditionele afsluiting van het kalenderjaar. De titelverdediger uit Delft verloor in de strijd om de derde plaats nipt van Blauw-Wit.

Het duel draaide uit op een spektakelnummer in het Rotterdamse Topsportcentrum. Bij rust stonden de Amsterdammers, gecoacht door onder meer oud-speler Barry Schep van Fortuna, met 13-11 voor. Invaller Frank Mostard eiste in de slotseconden de hoofdrol voor zich op door de winnende treffer aan te tekenen: 28-27. Tim Heemskerk scoorde zeven keer voor Fortuna, vorig jaar winnaar van de Korfbal Challenge.

De Korfbal Challenge werd gewonnen door Tulips, oftewel een selectie van het Nederlands team. Die ploeg versloeg landskampioen PKC met 35-20. Het was de laatste wedstrijd van Oranje onder leiding van bondscoach Jan Sjouke van den Bos. International Mick Snel, die in de Korfbal League uitkomt voor het Sassenheimse TOP, werd uitgeroepen als beste speler van het toernooi.