Instellingen

Scheveningen bijna klaar voor nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik Scheveningen 2013

SCHEVENINGEN - De voorbereidingen voor de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland zijn in volle gang. Scheveningen maakt zich op voor de komst van 10 duizend waaghalzen die 1 januari traditiegetrouw om 12.00 uur de Noordzee in rennen.

De grijsgekleurde tenten waarin de deelnemers zich kunnen omkleden, staan al op het strand voor het Kuhrhaus. Esther Okker is druk bezig de laatste organisatorische klussen te klaren. 'Eigenlijk loopt het allemaal op rolletjes', zegt ze tevreden vanonder haar oranje muts. 

Warm zeewater

Het klappertanden van de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik zou dit jaar wel eens kunnen meevallen. In de zachte aanloop naar de winter is de zeewatertemperatuur relatief hoog. Met 7,5 graden wordt het bijna een warm bad. Toch kan het wel guur aanvoelen en dat heeft vooral met de wind te maken´, zegt oud Omroep West weerman Willem Beringen.

Deelenemers krijgen na hun duik een kop erwtensoep met worst.

Groene mutsen en vegetarische worst

Maar de organisatie van de Nieuwjaarsduik krijgt dit jaar wel concurrentie van de Partij voor de Dieren. De partij heeft een vleesloos alternatief.

De deelnemers van de vleesloze Nieuwjaarsduik dragen groene mutsen. Ze verzamelen zich rond 11.00 uur voor Sealife en eten na afloop een vegetarische worst.