Veel branden, brandjes en eerste vuurwerkslachtoffer

Tuinhuisje Rijswijk
Tuinhuisje Rijswijk
REGIO - De hulpdiensten hebben dinsdagavond de handen vol aan brandjes en andere ellende. Een kort overzicht tot nu toe.

Den Haag

In de Resedastraat in de Haagse Bloemenbuurt zijn zes woningen ontruimd na een brand in een portiekflat. Twee mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De brand zou zijn ontstaan nadat de vlam in de pan was geslagen en een bluspoging met water mislukte.
Nieuwssite Regio15 meldt dat in Rochussenstraat in Den Haag een rolluik door een vuurwerkbom is opgeblazen. Een bij het luik geparkeerde bestelbus raakte ook beschadigd.
Vier kramen op de Haagse Markt gingen dinsdagavond in vlammen op. Omdat er geen containers bijstonden bleeft de schade beperkt tot de tafels en de overkapping. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle.

Rijswijk

In Rijswijk zorgde een brandend tuinhuisje aan de Eendehoekseweg voor flinke vlammen. Het zou gaan om een huisje bij Volkstuinvereniging ‘Ons Ideaal’. De oorzaak is niet bekend.

Delft

Het eerste vuurwerkslachtoffer zou bij ons zijn gevallen in Delft. De politie meldt via twitter dat een jongen bij het afsteken van vuurwerk één of meerdere vingers is kwijtgeraakt. Hoe het nu met de jongen gaat is niet bekend.

Leiden

Op de Willem Klooslaan in Leiden ontstond er brand in een bloemenwinkel. Daar is vuurwerk naar binnen gegooid, wat zorgde voor veel rookschade.

Gouda

Op het station Goverwelle in Gouda is melding geweest van brand bij kiosk, ging om kleine brand.