Instellingen

Voorzitter Goudse tafeltennisvereniging: 'Mogelijk gasfles naar binnengegooid'

GOUDA - De voorzitter van de tafeltennisvereniging Ilac in Gouda is flink geraakt door de brand die dinsdagavond grote schade aanrichtte in het clubhuis van de vereniging . Tijdens de brand werd de brandweer lastig gevallen door omstanders, waardoor het bluswerk vertraging opliep.

Voorzitter Lloyd Raghunath laat weten dat de schade aan het pand groot is. `Voorlopig kan er geen gebruik meer van gemaakt worden´. Volgens de voorzitter is de brand mogelijk ontstaan door een gasfles die naar binnen is gegooid. Door de brand raakte het clubhuis zwaar beschadigd.

Een lid van de tennisvereniging liet aan Omroep West weten dat de brand misschien het einde van de club betekent, maar dit wil Raghunath niet bevestigen. ‘Ik ga nu heel hard op zoek naar vervangende ruimte voor de vereniging, zodat alle geplande activiteiten door kunnen gaan’. De voorzitter laat weten dat er vanochtend forensisch onderzoek heeft plaatsgevonden in het clubhuis. ‘Hopelijk kan nu snel de verzekeraar een kijkje nemen zodat er snel meer duidelijk is over de schade’.

Brandweer met stenen en glas bekogeld

Tijdens de brand gisteravond in het clubhuis kreeg de brandweer het zwaar te verduren. De spuitgasten werden bekogeld met stenen en glas, de Mobiele Eenheid moest de rust herstellen. De burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, liet vannacht op Twitter weten het geweld tegen de brandweer onaanvaardbaar te vinden.