Instellingen

Gemeenten zeer tevreden over de jaarwisseling

Natte jaarwisseling
Natte jaarwisseling

REGIO - Verschillende gemeenten laten weten tevreden te zijn over het verloop van de jaarwisseling. In persberichten overheersen de omschrijvingen ‘beheersbaar’, ‘een gezellig feest’ en ‘rustig en gezellig’.

In de gemeente Westland waren 61 incidenten. Er zijn 9 aanhoudingen verricht. ‘De jaarwisseling in Westland is opnieuw meer beheersbaar verlopen dan voorgaande jaren, maar ieder incident is er één te veel’, aldus burgemeester Van der Tak.

‘Gezellige jaarwisseling in Delft’

Delft is 2014 volgens de gemeente goed begonnen. ‘Delftenaren hebben van de jaarwisseling een gezellig feest gemaakt. De sfeer bij de georganiseerde activiteiten en de vreugdevuren was goed. Op een paar incidenten na bleef het rustig in de stad.’, zo staat in een persbericht.

Ook in Leiden is de jaarwisseling volgens de gemeente is rustig verlopen. De gemeente spreekt over minder vuurwerkoverlast, minder incidenten en minder aanhoudingen. ‘De sfeer in de stad was goed’, aldus de gemeente Leiden. Het aantal incidenten in Leiden is 112, tegen 170 vorig jaar.

Pijnacker-Nootdorp: ‘Een rustige en gezellige nacht’

Volgens burgemeester Buddenberg van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is jaarwisseling vooral rustig verlopen door het weer. ‘Door de regen vierden veel mensen binnen feest, waardoor het relatief rustig was op straat.’ De incidenten in Pijnacker-Nootdorp bleven vooral beperkt tot (vuurwerk)brandjes en opgeblazen prullenbakken.