Harry uit Den Haag is zijn auto kwijt

DEN HAAG - Harry Sharma lag net in bed toen hij werd gebeld door zijn overburen met een nare mededeling. ´Harry je auto staat in brand´. Hij rende naar beneden, maar kon niets meer doen. Het nieuwe jaar was pas twee uur oud en zijn auto met al zijn klusspullen erin was al in rook opgegaan. Drie uur later werd het uitgebrande wrak weggesleept.
´Het is maar materiaal´, zegt Harry Sharma met een glimlach.  Maar onder zijn glimlach zit grote boosheid en kookt hij van woede. Toch is hij mild voor de daders die zijn auto in de brand hebben gestoken. ´Doe het niet meer jongens, je weet niet wat je mensen aandoet. Doe het niet, dan komt het goed ook met jullie´.
In de straten rond het Kaapseplein zijn opvallend veel auto’s in brand gestoken. Een aantal bewoners is thuisgebleven om de auto te bewaken.  Sommige buurtbewoners geven de politie de schuld omdat er tijdens de viering  van oud en nieuw niets wordt georganiseerd in de buurt voor de jeugd. 

Vreugdevuur

‘Waarom geen mooi vreugdevuur bouwen in het Zuiderpark zoals in Scheveningen gedaan wordt. In Scheveningen gaan geen auto’s meer in de brand’, zegt een bewoner die al 25 jaar in de buurt woont.