80.000 meldingen vuurwerkoverlast

DEN HAAG - Het meldpunt vuurwerkoverlast heeft al 80.000 meldingen binnengekregen. Dat zijn er minder dan vorig jaar. Mensen hebben nog een paar dagen de tijd om te klagen bij het meldpunt. Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van een aantal lokale GroenLinks fracties, waaronder die in Den Haag.
De klachten gaan onder meer over vuurwerkschade, achtergelaten vuurwerkafval, vuurwerkstress bij huisdieren en harde knallen door vuurwerkbommen. Rond de jaarwisseling waren er al zo'n 75.000 klachten.
De site had last van cyberaanvallen. De initiatiefnemers lieten eerder aan Omroep West weten dat ze enorm baalden van de aanvallen. Het is het tweede jaar dat de site open is. Vorig jaar kwamen in een paar weken tijd ruim 82.000 meldingen binnen.
Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van 15 lokale GroenLinksfracties. Tot 4 januari kan vuurwerkoverlast op de website worden gemeld. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin dit jaar wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en aan 15 burgemeesters.
De GroenLinksfracties pleiten, net als oogartsen van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG), voor een verbod op consumentenvuurwerk.