Instellingen

Geschokte reacties na afbranden clubgebouw Gouda: 'Flink inmeppen op relschoppers'

Afgebrand clubhuis 2
Afgebrand clubhuis 1

GOUDA - ‘Je moet die relschoppers keihard aanpakken en er flink op in laten meppen door de politie’, zegt een buurtbewoner naar aanleiding van de incidenten op nieuwjaarsnacht bij tafeltennisvereniging Ilac in Gouda.

‘Ik ben me rot geschrokken', zegt een andere buurtbewoner. 'Ineens stond de ME in de straat. Ik zag jongeren met vuurpijlen op de politie, ME en de brandweer schieten.  Dat is toch niet normaal meer', gaat ze geëmotioneerd verder.

Leden van tafeltennisvereniging Ilac in Gouda zijn flink aangeslagen door de brand die op 1 januari grote schade aanrichtte aan hun clubgebouw. Tijdens het blussen van het clubgebouw wordt de brandweer zwaar gehinderd door relschoppers. Ze gooien met vuurwerk en de ME moet eraan te pas komen.

Clubgebouw in as

'Ik ben al 30 jaar lid van de tafeltennisvereniging en nu ligt ons clubgebouw voor een groot deel in de as’, vertelt Remco Raghunath, oud- bestuurslid. Ilac zit al zestig jaar met het clubgebouw aan de F.W. Reitzstraat in Gouda. ‘En er zijn heel vaak incidenten geweest, met deze brandstichting als triest dieptepunt’, vertelt hij. Maar dat wil volgens hem niet zeggen dat de brand door iemand uit de buurt is veroorzaakt.

Moeilijke relatie

De vereniging heeft altijd al een moeilijke relatie gehad met de buurt omdat veel mensen liever zagen dat er een buurthuis zou komen. ‘Eigenlijk spelen bij onze tafeltennisvereniging alleen maar mensen van buiten’, zegt Tino Raghunath, bestuurslid van Ilac.

De competitie staat voor de deur dus de tafeltennisvereniging zit met een groot probleem nu ze niet kunnen trainen, ze zijn in gesprek met een andere club en met de gemeente Gouda.

‘Ík hoop heel erg dat dit gaat lukken want het is een triest begin van 2014’,  zegt Raghunath.