Grote schade na 'aanslag met vuurwerkbom' op Zoetermeers gezin

ZOETERMEER - Een gezin aan het Magnoliapark in Zoetermeer is woensdagochtend slachtoffer geworden van een 'aanslag' met een vuurwerkbom. Dat zegt de bewoonster tegen Omroep West. De schade is enorm.
'Ze hebben heel zwaar vuurwerk afgestoken bij mijn voordeur. De deur is weggeblazen en de kozijnen zijn ontzet. De ramen zijn gesprongen en kwamen over ons heen', vertelt de aangeslagen moeder van het gezin.
In de nieuwjaarsnacht werd de buurt rond 5.00 uur opgeschrikt door een harde knal. De bewoonster zegt te weten wie er verantwoordelijk is voor de aanslag. 'Het gaat om een probleemgezin uit de wijk. Ze hebben het vuurwerk bewust bij onze voordeur geplaatst.'

Terroriseren

Volgens de Zoetermeerse terroriseert het gezin dat achter de aanslag zit de buurt al langer. 'Ik weet zoveel over ze, dat ze daarom de pik op ons hebben.' De politie heeft de zaak in onderzoek en bekijkt wie de vuurwerkbom bij het huis aan het Magnoliapark heeft geplaatst.
'Ik ben niet bang, maar mijn kinderen komen pas terug als er actie is ondernomen tegen het gezin', zegt de bewoonster. Voorlopig houdt de buurt zich bezig met het opruimen van het puin. Bij meerdere huizen zijn de ruiten weggeblazen en de straat ligt vol met glas.