Instellingen

Cees Mostert eerste ereburger van Westland

WESTLAND - Cees Mostert is tot eerste ereburger van Westland benoemd. De actieve burger kreeg donderdag de erepenning van de gemeente Westland met draaginsigne in goud uitgereikt door burgemeester Sjaak van der Tak.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst van ereburgers van de voormalige gemeenten in de Oude Kerk, Wilhelminaplein in Naaldwijk. Mostert heeft een flink gevuld cv: hij was vanaf 1985 tot 2004 actief alsvoorzitter van Bloemenveiling Westland, Bloemenveiling Holland en FloraHolland. Daarnaast was hij actief in de sierteelt en glastuinbouw.

Ook zat hij in het bestuur van onder andere de omroep WOS, De Westlands Druif, Hospice Westland en klankbordgroep Stichting Imago Westland. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in de musical De Kromme Jongens, was hij voorzitter van Lawn Tennis Club Honselersdijk en is hij nu voorzitter van het Varend Corso. Daarmee voldoet hij ruimschoots aan de criteria voor de erepenning: gedurende tenminste 20 jaar buitengewoon verdienstelijk zijn voor Westland op zowel maatschappelijk, cultureel, sportief als economisch gebied.

Sinds 2005 reikt de gemeente Westland regelmatig de erepenning in zilver uit. Dit was de eerste erepenning in goud sinds de oprichting van de fusiegemeente.