Kinderen zamelen kerstbomen in voor cadeau of geld

REGIO - Kinderen die wat bij willen verdienen met het inzamelen van kerstbomen, komen in de meeste gemeenten aardig aan hun trekken. Vanaf vandaag kunnen kinderen op verschillende inzamelpunten terecht met hun verzamelde bomen.
In de gemeenten Westland, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg bijvoorbeeld is geld te verdienen met het inzamelen van kerstbomen. Daar krijgen kinderen per ingeleverde boom 50 cent. In de fusiegemeente Alphen aan den Rijn zijn ze wat zuiniger. Daar krijgen kinderen slechts 30 cent per boom.
De gemeente Leiden kiest voor een loting. De prijsuitreiking op 16 januari wordt daar door burgemeester Lenferink persoonlijk gedaan. Kinderen maken daar onder meer kans op een Apple iPad en een Nintendo Wii. Hoe meer kerstbomen je daar inzamelt, hoe meer kans je maakt op een prijs. En ook de gemeente Zoetermeer werkt met lootjes. Daar maak je kans op cadeaubonnen van bijvoorbeeld SnowWorld of Ayers Rock. Maar er wordt ook een Nintendo 3 DS XL verloot.  

Den Haag doet in spaarpunten

In Den Haag kun je zogenaamde Crownies sparen. Die krijg je niet alleen voor een ingeleverde kerstboom, maar ook voor een zak met vuurwerkafval. De spaarpunten zijn via www.crownies.nl in te wisselen voor beloningen.
Je kunt bijvoorbeeld sparen voor snowboarden, surfles, paardrijles, kaarten voor een wedstrijd van ADO Den Haag, en voor een bezoek aan Drievliet. De gemeente geeft wel een waarschuwing op haar site: wees er snel bij want voor alle beloningen geldt OP=OP!