Instellingen

Slachtoffers Zoetermeerse vuurwerkbom: ‘Er lag allemaal glas op ons’

ramen dichtgetimmerd vuurwerkbom magnoliapark

ZOETERMEER - Het gezin dat woensdagochtend slachtoffer werd van een ‘aanslag’ met een vuurwerkbom in Zoetermeer is nog niet van de schrik bekomen. Dat vertelt Jolanda, de vrouw die in het huis woont, aan Omroep West.

De vrouw en haar kinderen werden woensdagochtend wakker geschud door een harde knal. ‘Ik had een piep in m’n oren en zag alleen maar zwarte rook,’ vertelt Jolanda. ‘Het eerste wat ik deed is controleren of mijn zoontje wel oké was. Ik heb de deken van me afgetrokken en zag dat er allemaal glas op ons lag.’ Ook haar andere kinderen werden wakker met glas op hun dekens.

Overstuur

De vrouw zegt dat haar kinderen nog steeds van slag zijn. ‘M’n dochtertje is nog steeds overstuur en ook mijn zoontje is van de kaart, terwijl hij normaal nooit zo is.’

De bewoonster zegt te weten wie er verantwoordelijk is voor de aanslag. 'Het gaat om een probleemgezin uit de wijk. Ze hebben het vuurwerk bewust bij onze voordeur geplaatst.'

Terroriseren

Volgens de Zoetermeerse terroriseert het gezin dat achter de aanslag zit de buurt al langer. 'Ik weet zoveel over ze, dat ze daarom de pik op ons hebben.' De politie heeft de zaak in onderzoek en bekijkt wie de vuurwerkbom bij het huis aan het Magnoliapark heeft geplaatst.

'Ik ben niet bang, maar mijn kinderen komen pas terug als er actie is ondernomen tegen het gezin', zegt de bewoonster. Voorlopig houdt de buurt zich bezig met het opruimen van het puin. Bij meerdere huizen zijn de ruiten weggeblazen en de straat ligt vol met glas.