Instellingen

Burgemeester Van Aartsen wil vuurwerkshow in plaats van nieuwjaarsreceptie

Vuurwerk
Knalvuurwerk

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag wil op 1 januari 2015 een grote vuurwerkshow in Den Haag. Dat zei hij donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag.

De vuurwerkshow zou boven de Haagse Hofvijver moeten plaatsvinden en moet komen in plaats van de nieuwjaarsreceptie in het Atrium van het stadhuis. Hiermee wil de burgemeester een oude Haagse traditie in ere herstellen.

'Dit was de vijfde keer dat we een nieuwjaarsfeest organiseerden. Het nieuwjaarsfeest is het feest van de vrijwilligers. In het atrium mogen maximaal 1800 mensen. Waarom niet iets organiseren waar nog meer Hagenaars van kunnen genieten?', zegt Van Aartsen. Het idee van de burgemeester moet nog goed gekeurd worden door het gemeentebestuur.

Bestrijding van werkeloosheid topprioriteit

De Haagse burgemeester zei tijdens de bijeenkomst dat hij ook hoopt dat in de volgende collegeperiode de bestrijding van werkeloosheid tot speerpunt wordt benoemd. ‘Ik ga er niet over, maar ik vind dat de grootste opgave voor het stadsbestuur in de nieuwe raadsperiode moet zijn. Den Haag heeft op dat punt al veel gepresteerd door te investeren', aldus Van Aartsen. 'Werk, werk, werk moet het thema zijn en blijven.'

Hij hoopt dat vooral jongeren aan een baan kunnen worden geholpen. 'Zij zijn het die het Den Haag van morgen en overmorgen zullen vormen. Het hebben van werk is van wezensbelang, voor hun levensgeluk, voor het welvaren van de stad en de harmonie in wijken en straten van Den Haag.’