Goudse stroopwafel in Guiness Book of Records

REGIO - 'We hebben niet alleen de grootste stroopwafel ter wereld gebakken, maar we hebben ook de grootste papierberg ter wereld moeten invullen om in het Guinnes Book of Records terecht te komen', zegt een trotse Yvette Moerings.
Moerings is een van de zeven Gouwenaren die heeft meegeholpen aan het tot stand komen van de reuzenwafel vorig jaar juni. Met een diameter van 247 centimeter en een gewicht van 50 kilo was deze stroopwafel maar liefst 800 keer zo groot als de 'normale' Goudse wafel.
'Ik had totaal geen ervaring met stroopwafels bakken en er zat eigenlijk maar één echte bakker bij, stroopwafelbakker Martien Markus van ’t Stroopwafelwinkeltje, die heeft ons enorm geholpen met zijn kennis', vertelt Yvette Moerings.

Guiness Book of Records

Jaarlijks ontvangt het Guinness Book of World Records 60.000 vragen van mensen die een record willen vestigen. Een klein percentage van deze aanvragen wordt gehonoreerd. En dan komt de bevestiging.
'We are delighted to confirm that you have successfully achieved a new Guiness World Records title for 'Largest waffle'. We would like to congratulate you on your record-breaking achievement. You are officially amazing.' schrijft de organisatie.

Stroopwafelrecord

Voor de enorme stroopwafel was ruim 40 kilo deeg en 20 liter stroop nodig. Normaal kunnen daarmee 800 stroopwafels worden gemaakt. Een hijskraan hield het 3000 kilo wegende wafelijzer omhoog.
Het bleef tot het laatste moment spannend of het zou gaan lukken om de wafel heel te houden en het record te vestigen. Om in aanmerking te komen voor het Guinnes Book of World Records-record moest iedere stap in het proces zorgvuldig worden vastgelegd. Dit werd gedaan onder toeziend oog van notaris J.H.A. Wagener en ruim 8.000 bezoekers.
Burgemeester Milo Schoenmaker heeft via twitter de Goudse koekenbakkers gefeliciteerd met het wereldse resultaat.