Surfdorp Scheveningen wil snel duidelijkheid over toekomst

DEN HAAG - Het surfdorp F.A.S.T. op Scheveningen wil zo snel mogelijk duidelijkheid de toekomst. Een nieuwe lokatie is nog steeds niet in zicht, maar kans bestaat dat de surfers al in april weg moeten. De gemeente Den Haag heeft plannen met de haven van Scheveningen en daarvoor moet F.A.S.T. wijken.
'We hebben hier ook bedrijfjes op het terrein, en de mensen willen graag zekerheid', zegt woordvoerder Geert Verhoeff. 'Pas als duidelijk is wanneer we moeten vertrekken kunnen we ook plannen gaan maken.'
Het surfdorp staat hoog op de politieke agenda van de gemeenteraad. De raad heeft van de wethouder geeïst dat die alles in het werk stelt om een nieuwe loaktie te vinden. 'Maar  we zijn nu inmiddels twee maanden verder en we weten nog niks', zegt Verhoeff.

Verhuizing naar Kijkduin

Verhoeff staat niet afwijzend tegenover een plan van vastgoedmiljonair Roland Voerman om te kijken of het mogelijk is om het surfdorp naar Kijkduin te verhuizen. 'Maar het liefst blijven we natuurlijk in Scheveningen want dat is toch het epicentrum van het surfen in Nederland.'

Alternatieve lokaties

Er zijn een aantal lokaties die mogelijk in aanmerking komen als nieuwe lokatie voor F.A.S.T. Het parkeerterrein op het strand pal voor het surfdorp,  een plek achter de dijk vlakbij vishandel Simonis en het Norfolkterrein. Kijkduin komt daar nu dus ook bij.